Mitt møte med helseministeren

To dager før den viktigste dagen i året (bursdagen min) holdt jeg foredrag for helseministeren og resten av helseeliten i Norge under den årlige Helsekonferansen i Oslo. Å holde foredrag for over tusen mennesker er en øvelse jeg aldri har gjort før, så jeg var mildt sagt nervøs. Ut fra puls- og svettenivå skulle man nesten tro at jeg forberedte meg til London-OL, og da mener jeg ikke Paralympics… At selveste helseministeren kom for å prate med meg før foredraget, og sa at hun kom til å sitte på første rad og følge nøye med, roet meg ikke nevneverdig ned. Likevel klarte jeg å få rullet meg opp på scenen for å holde foredraget om brukerinnvirkning i helsevesenet, til overraskende stor applaus fra salen.

Siste dag av konferansen kom helseministeren bort til meg og pratet med meg i 10 minutter. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært blant hennes største fans tidligere, jeg syns hun har vært altfor lite handlekraftig i forhold til problemene i sykehus-Norge, og jeg syns hun har trenert behandlingen av rettighetsfesting av brukerstyrt personlig assistanse. Da jeg møtte henne fikk jeg likevel et ganske annet inntrykk. Hun er en veldig intelligent og oppegående dame som har mange hensyn å ta før hun kan ta en avgjørelse. Vi pratet en del om BPA og viktigheten av å ha et meningsfylt liv, også for sånne som meg.

Siste dagen deltok jeg også i en debatt om brukerinnvirkning. Legg merke til hvordan jeg ble det naturlige midtpunktet i panelet 🙂 Debattleder var Abid Raja, en mann jeg får stadig større respekt for, selv om han tilhører vinglepartiet Venstre…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s