En kjapp tur «ut av skapet»

For snaue tre uker siden klarte jeg endelig å ta meg selv i nakkeskinnet og fikk levert masteren min innen fristen, nærmere bestemt tre timer før. Alt som gjøres i siste liten er undervurdert 🙂

bilde

Jada! Stolt student med oppgaven sin ser du. Eventuelt tvangstrøye om du vil…

Så når jeg nå er ferdig utdannet lektor i historie og samfunnsfag, og det tross alt var kun 15 dager igjen til 1. desember, så var det på høy tid å komme ut av skapet (i år som i fjor). Og ute av skapet skal jeg være frem til 13. dag jul! For det er her jeg må stå frem med mitt virkelig jeg, og bare innrømme for meg selv og omverdenen at jeg er en juleekstremist, eventuelt fundamentalist (eller som søstra mi sa til meg; deltidshomofil i desember). For jeg virkelig ELSKER jula, og alle klisjeene som medfølger. Fra 26. november har mine assistenter blitt pepret med julemusikk, klisjéfylte julefilmer fra Hallmark (ja, skjemmes litt over den…), en leilighet som nå består av 45% rødt, og ikke minst kilovis med godteri. For de assistentene mine som ikke er så glad i jula som det jeg er, så kan dette handle om borderline trakassering, eventuelt juleindoktrinering.For det er virkelig så ille som det høres ut. Fra juni til november setter jeg av penger på sparekontoen øremerket «jul», og når du kommer inn i leiligheten min kan du få følelsen av at du er en del av en smått glorifisert (og kanskje litt harry) Kid Interiør-katalog. Jeg kan uten tvil beskyldes for å ha en sær form for nissefetisj. I hyllene mine har jeg både nisser fra Russland, Cola-nisser fra USA, islandske nisser og selvsagt også håndlagde norske husnisser, og jeg er like glad i dem alle sammen.

Den spesialimporterte Coca Cola-nissen min, som jeg ELSKER!

Den spesialimporterte Coca Cola-nissen min, som jeg ELSKER!

Siden jeg selv ikke har så veldig lett for å legge på meg i juletida som de fleste andre, har jeg sørget for å ta denne frustrasjonen utover mine assistenter. Derfor har jeg sørget for solide doser sjokolade og annet snadder, som for eksempel litervis med ribbefett og julepølse, plassert stort sett i alle rom (ikke ribbefettet da) slik at i det minste noen kan få på plass julekiloene. Også søsteren min får unngjelde for julefanatismen min. Allerede i oktober begynte jeg å planlegge julekalenderen hennes, og selv om jeg er enig i de som roper ut om problemene med materialistiske juletrender, så klarer jeg ikke helt å dy meg. Jeg må liksom bare bruke litt for mye penger på å få den perfekte gjennomtenkte kalendergaven hver dag slik at søsteren forhåpentligvis kan få noe av den julegleden og stemningen jeg har hver eneste dag i desember.

Og her er kalendersekken til søstra mi. Ordentlig striesekk for å si det slik... Vi leker ikke jul!

Og her er kalendersekken til søstra mi. Ordentlig striesekk for å si det slik… Vi leker ikke jul!

Fy fillern jeg er en snill sjef! :) ;)

Fy fillern jeg er en snill sjef! 🙂 😉

Som dere sikkert skjønner blir jeg som en 10 år gammel jente med sukkersjokk så raskt kalenderdatoen runder 25. november, men jeg liker det! 🙂 For i motsetning til mange andre på min alder så skjemmes jeg ikke over at jeg har masse julestemning og at jeg jobber aktivt for å beholde den. Hemmeligheten for å beholde julestemningen er nemlig ikke å være superfemi eller ha altfor mye pynt (selv om det jo egentlig bare er et pluss), hemmeligheten er «å kosa seg». «Å kosa seg» er et kraftuttrykk som har blitt adoptert av Vinjerock-folkene, men det er faktisk fordi det er så viktig å benytte enhver anledning til å kose seg. I stedet for å stresse rundt og bli fanga av den berømte julestria burde man heller benytte de mulighetene førjulstida gir til å ha det koselig, til å tenne lys, til å spise god mat, til å være sammen med venner, til å slappe av med en altfor sukkersøt og hjernedød julefilm, kun fordi det er koselig. Det er i hvert fall min oppskrift på å komme i stemning!

Selv om SIT har glemt å male veggene mine, så oser det i hvert fall jul sånn ellers.

Selv om SIT har glemt å male veggene mine, så oser det i hvert fall jul sånn ellers.

Jul i Frode Rinnansvei 171

Selvsagt feirer vi også jul på badet. No shit lissom! Hvem har sagt at det ikke kan pyntes med dasspapir?

Selvsagt feirer vi også jul på badet. No shit lissom! Hvem har sagt at det ikke kan pyntes med dasspapir?

Julehylla mi. Russisk nederst, så amerikansk, så norsk! Tenkte hylla skulle representere mitt verdensbilde ;)

Julehylla mi. Russisk nederst, så amerikansk, så norsk øverst selvsagt! Tenkte hylla skulle representere mitt verdensbilde 😉

Jeg er faktisk ikke så vettskremt som jeg ser ut til.

Jeg er faktisk ikke så vettskremt som jeg ser ut til.

Nissene på gardinstanga. Ny adventskalenderidé jeg prøver å selge til TVNorge.

Nissene på gardinstanga. Ny adventskalenderidé jeg prøver å selge til TVNorge.

Og sist, men ikke minst, den flotte adventskalenderen jeg har fått fra min kjære søster. Det hadde ikke blitt det samme uten!

Og sist, men ikke minst, den flotte adventskalenderen jeg har fått fra min kjære søster. Det hadde ikke blitt det samme uten!

 

Ha en riktig god førjulstid! For å komme i litt ekstra god julestemning anbefaler jeg dere å ta en titt på denne musikkvideoen:

http://blogg.wimp.no/2012/12/video-katzenjammer-gir-deg-arets-julelat/

One thought on “En kjapp tur «ut av skapet»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s