Et Senterparti i fornyelse!

Idag skiftet Regjeringen plutselig mannskap. Lars Peder Brekk og Magnhild Meltveit Kleppa ble byttet ut, med henholdsvis Trygve Slagsvold Vedum og Marit Arnstad. Etter min mening symboliserer dette statsrådsbyttet at Senterpartiet gjør seg klar til en spennende valgkamp, med to svært sterke politikere i spiss for sine departement. Selv om både Lars Peder og Magnhild er dyktige politikere, representerer valget av Vedum og Arnstad et generasjonsskifte i Senterpartiet som nødvendigvis må tvinge seg fram etterhvert. Senterpartiet er i fornyelse, og trenger politikere og tillitsvalgte som har tydelige visjoner om hvor vi som nasjon vil og skal være om hundre år.

Vi bør og skal bli et parti som ikke bare administrerer landet, men som og tør å tenke de store tankene og ta de store beslutningene. 

Noe av det beste med personvalgene som idag er tatt, er at Marit Arnstad etter min mening er en solid Senterpartipolitiker med en klar og tydelig sentrumsideologi med fokus på offentlig ansvar, men som på ingen måte avfeier private initiativ. Trygve Slagsvold Vedum, er på sin side en landbruksminister som faktisk driver egen gård og har agronomutdannelse. Han kommer garantert til å jobbe aktivt for å styrke bondens rolle i norsk matproduksjon. Vi bør generelt sett få flere ministere som har relevant yrkeserfaring for sine departement! Dersom de ikke har slik erfaring, mener jeg det faktisk burde ha vært et krav å «hospitere» på relevante arbeidsplasser. Det er ofte ute i det vanlige arbeidslivet at mange av de gode ideene kommer fram, og en større innsikt blir dannet.

Senterpartiet er helt klart i en fornyelsesprosess, og Senterungdommen er og kommer til å være svært aktive i denne prosessen. Dette gjelder både i forhold til politisk fornyelse såvel som organisatorisk. Men det gjelder også med henblikk på image-bygging av partiet.

Vi i Senterungdommen ønsker å danne et bilde av et moderne parti med øyne mot framtiden, men med røttene trygt plantet i ideen om å ta hele landet i bruk. 

Som mange av dere kanskje har fått med seg, har vi derfor satt igang et kalenderprosjekt for 2013, som skal gi et nytt og spennende bilde av distriktene og mulighetene som ligger der. Kalenderen har fått navnet +Bygda! Navnet henspeiler til at livet på bygda er et «plussliv», med store muligheter og få begrensninger. Inntektene fra kalenderen skal gi til et risprosjekt i Tanzania i regi av Det Kongelige Selskab for Norges Vel. Vi ønsker nemlig at flere skal få muligheten til å skape seg et godt liv og bidra til verdens matproduksjon.

 På bygda har man virkelig muligheten til å være sin egen lykkes smed, samtidig som man nyter frisk luft, frodig natur og et godt og åpent lokalmiljø. 12 senterungdommer har derfor frivillig stilt opp som modeller i ulike livssituasjoner for å vise Norge at livet på bygda er herlig!

Kalenderen blir lansert i starten av november, og vi håper at så mange som mulig bestiller denne flotte kalenderen 🙂 Det kan i så fall gjøres på: www.plussbygda.no

Alle bilder er tatt av fotograf Cathrine Dokken i samarbeid med Kreativ Strek.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s